Overblog
Folge diesem Blog Administration + Create my blog

Top-Posts

  • 2 bardakta su lazım

    11 Juni 2013

    sarımsağımız 2 diş olsa yeterli limonumuz 2 tane olacak ve sıkılıp limon suyu haline getirilecek sıvıyağımız 4 çorba kaşığı kadar olsa yeterli kıymamız 200 gram kadar olabilir margarinimiz 1 çorba kaşığı kadar yeterli olur Pilavımız için ise şu malezemeler...

  • Soğanımız 1 tane yeterli

    09 Juni 2013

    Pirincimiz 2 su bardağı kadar olsa yeterli Et suyu tabletini ihtiyacımız var 2 tane olsa yeterli Üzümümüz 2 çorba kaşığı kadar olsa yeterli Salçamız 1 çorba kaşığı kadar olsa yeterli Fıstığımız 1 çorba kaşığı kadar olsa yeterli Kıymamız yaklaşık 250 gram...

  • Kesme tahtasının üzerinde minik minik

    20 Juli 2013

    Maydanozu ayıkIayıp, yıkayaIım. Kesme tahtasının üzerinde minik minik kıyaIım. Karıştırma kabına, patatesi, soğanı, maydanozu aIaIım. Üzerine yumurtaIarı kıraIım, yoğurdu, sıvıyağı iIave edeIim. Ayrı yerde unu, kabartma tozunu harmanIayıp, karışıma kataIım...

  • Hemen Tarife Geçiyorum

    20 Juli 2013

    Hemen Tarife Geçiyorum Genişçe bir kaba, yumurtaları kıralım, şekeri ilave edip mikserle köpürene kadar çırpalım. Sonra sırası ile, sıvıyağı, sütü, limon kabuğu rendesini alalım ve karıştırmaya devam edelim. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp, karışıma...

  • Nane ve tuza ihtiyacımız var

    10 Juni 2013

    Soğanımız 2 tane olsa yeterli Sıvıyağımız 2 su bardağı kadar olsa yeterli Yeşil biberimiz 2 tane olsa yeterli Domatesimiz 1 tane yeter Kırmızı biberimiz 1 tane Sarımsak 1 tane olsa yeterli Maydanozumuz 3-4 dal olsa yeterli olur Sıcak su 3 su bardağı kadar...

  • Şehriyelerimizi bol suda yaklaşık onbeş dakika

    24 Juni 2013

    a bunları ateşimizden alıyoruz. Şehriyelerimizi bol suda yaklaşık onbeş dakika boyunca haşladıktan sonra güzelce süzüyoruz ve daha sonra soğuk sudan geçiriyoruz. Şehriyelerimizin üstüne kıymalı sosumuzu döküyor ve harmanlama yapıyoruz. Pilavı alıyoruz...

  • Yumurtalarımız alıyoruz geniş bir kaba kırıyoruz

    19 Juli 2013

    Havuçlu Kek Tarifi Oktay Usta

  • pidelerimizi alıyoruz

    15 Juni 2013

    Yayla Kebabı Tarifi köftelerimizi alıyoruz ve çevire çevire ızgarada pişiriyoruz. tavamızı alıyoruz ve tereyağımızı eritiyoruz. içine karabiber, kırmızı biber ve kimyon ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz. yayla kebabı nasıl yapılır. pidelerimizi alıyo...

  • Margarinimiz 250 gram kadar

    26 Juli 2013

    Margarinimiz 250 gram kadar Kekimizde kullanacağımız süt 1 litre kadar Yumurtamız 4 adet Şekerimiz 2 su bardağı kadar Kekimizdeki vanilya ise 1 Kabarta tozumuz 1 Unumuz 3 su bardağı kadar Islak kekimizde ayrıca damla çikolata kullanacağız Islak Kek Tarifi...